MONTER ZABUDOWY I ROBÓT WYKOŃCZENIOWYCH W BUDOWNICTWIE

Po ukończeniu kierunku uczeń przygotowany będzie do:
    – prac wykończeniowymi w gotowych budynkach,
    – montażu ścian działowych, sufitów podwieszanych, obudowy konstrukcji dachowych
    – wykonywania okładzin ściennych i płyt podłogowych w systemie suchej zabudowy,
    – zabudowy ciągów wszelkich instalacji budowlanych,
    – robót malarskich, tapeciarskich, posadzkarskich i glazurniczych.


MURARZ – TYNKARZ

Uczeń kończąc ten kierunek będzie przygotowany do:
    – wykonywania z różnych materiałów murów pełnych lub z otworami,
    – wykonywania łuków i sklepień, murów zbrojonych, nadproży płaskich itp.
    – osadzania stolarki okiennej i drzwiowej oraz elementów ślusarki budowlanej,
    – wykonywania remontów i rozbiórek konstrukcji murowych,
    – przygotowywania różnych podłoży pod wykonanie tynku.


BETONIARZ – ZBROJARZ

Absolwent tego kierunku będzie przygotowany do:
    – wykonywania i układania zbrojenia w deskowaniu lub formie
    – wykonywania mieszanek betonowych,
    – układania i zagęszczania mieszanki betonowej w deskowaniu lub formie oraz pielęgnacji świeżego betonu.


DEKARZ

Uczeń kończąc ten kierunek będzie:
   – przygotowywał blachę do robót dekarskich i obróbek blacharskich,
   – wykonywał pokrycia dachowe z różnych materiałów,
   – montował rynny i rury spustowe,
   – wykonywał rekonstrukcję, konserwację i rozbiórkę pokryć dachowych.


KUCHARZ

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz będzie przygotowany do:
   – sporządzania potraw i napojów zgodnie z technologią gastronomiczną,
   – dekorowania i podawania potraw i napojów,
   – obsługi maszyn i urządzeń wykorzystywanych w procesie sporządzania posiłków,
   – podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej,
   – wykorzystywania receptur kulinarnych, planowania i rozliczania produkcji.


CUKIERNIK

Uczeń kończąc ten kierunek będzie przygotowany do:
   – obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych, magazynowania surowców
      cukierniczych,
   – sporządzania gotowych wyrobów cukierniczych i półproduktów,
   – dekorowania wyrobów cukierniczych i przygotowania do ich dystrybucji,
   – podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej.



Nasi partnerzy


politechnika atlas  prefbet rockwool gromada1 belfort1  Uniwersytet swps