Warsztaty kulinarno - kelnerskieDn. 06.12.2016 r. odbyły się warsztaty kulinarno-kelnerskie w restauracji "Wiszące Ogrody" w Nowogrodzie. Wzięli w nich udział uczniowie z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz uczniowie z Technikum Hotelarstwa. Restauracja, w której odbyły się zajęcia wyróżnia się wysokim standardem świadczonych usług oraz profesjonalnym podejściem do klienta. Tematem przewodnim warsztatów była kurpiowska kuchnia regionalna. Grupa uczniów z Technikum Żywienia sporządzała potrawy regionalne: kartacze i pampuchy, natomiast grupa z Technikum Hotelarskiego przygotowywała stoły na przyjęcie okolicznościowe oraz poznała praktyczne zasady obsługi gościa w restauracji.
Uczestnicy warsztatów wzbogacili swoje umiejętności praktyczne związane z zawodem oraz poszerzyli wiedzę na temat działalności restauracji, co niewątpliwie pomoże im w rozwoju swoich kompetencji zawodowych. Warsztaty zorganizowały nauczycielki przedmiotów hotelarskich i gastronomicznych – Pani Hanna Bukowska oraz Pani Magdalena Kuczewska.
Pragniemy serdecznie podziękować właścicielowi restauracji – Panu Bartoszowi Poleszukowi – za pomoc w organizacji naszego przedsięwzięcia.

Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie
Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie
Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie Warsztaty kulinarno - kelnerskie