14 lutego, to jak wszyscy wiemy Dzień Zakochanych, ale także dzień miłości w szerokim tego słowa znaczeniu. Każdy przeżywa ten dzień inaczej, ale wszystkim kojarzy się on z radością, uśmiechem, kolorem czerwonym i wizerunkami serduszek. Nam jako technikom żywienia kojarzy się także ze słodyczami i czekoladą. W związku z tym klasa 1 TŻiUG pod opieką pani Katarzyny Więsak, Hanny Bukowskiej i Edyty Trzaski w tym wyjątkowym dniu postanowiła wykonać słodkie wypieki, aby później podzielić się nimi z bliskimi osobami. Każdy uczeń wykonywał wypiek według własnego przepisu i samodzielnie dekorował słodkie cudeńka, które kusiły wyglądem. Zajęcia odbywały się w atmosferze radości i humoru, uwieńczone zostały wspaniałymi efektami pracy - były to torty, ciasta, babeczki i rolady. Ocena organoleptyczna przebiegała w atmosferze walentynkowej, gdzie unosił się dodatkowo zapach czekolady i wypieków. Było wesoło i smacznie!