Tłusty czwartekZgodnie z tradycją, tydzień przed ostatkami uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych poznawali tajniki produkcji wyrobów karnawałowych. Głównymi reprezentantami tych słodkości były oczywiście faworki, róże karnawałowe i pączki. W środę 7 lutego, uczniowie klasy 3 TŻiUG pod opieką Pani K. Więsak, E. Bogulas i E. Trzaski – zapoznali się z etapami produkcji ww. wyrobów. Każdy z uczniów mógł poczęstować swoich bliskich pysznymi pączkami i faworkami, które były skonsumowane w tradycyjny „Tłusty czwartek”. W czwartek natomiast, klasa 1 TŻiUG uczyła się produkcji faworków. Te pozornie proste wyroby z „ciasta zbijanego”, wymagają poznania wielu tajników aby były delikatne, kruche i pyszne! Dzień minął pracowicie ale wesoło i smakowicie.

Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek
Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek
Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek
Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek
Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek Tłusty czwartek