W roku szkolnym 2017/2018 odbywały się warsztaty dla klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Uczniowie mieli możliwość zdobywania nowych wiadomości i umiejętności oraz utrwalania już wcześniej zdobytych. W czasie zajęć wszyscy pracowali, ale jednocześnie bawili się i uczyli współpracy. Każde zajęcia miały smakowite zakończenie, ponieważ przeprowadzana była ocena organoleptyczna.
W tym roku odbyły się następujące warsztaty gastronomiczne:
     - „Koktajle bezalkoholowe”, /3TŻiUG/
     - „Produkcja pizzy”, /2TŻiUG/
     - „Tarty słone”, /2TŻiUG/
     - „Carwing”, /Wybrani uczniowie z klasy 1, 2. 3 TŻiUG/
     - „Kibiny”, /3TiUG/
     - „Produkcja babki ziemniaczanej i cukiniowej”, /1TŻiUG/
     - „ Ciasto drożdżowe- metoda jednofazowa”, /1TŻiUG/
     - „Zakąski z wykorzystaniem tortilli”, /1, 3 TŻiUG/

Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe
Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe
Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe
Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe
Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe Warsztaty żywieniowe

Kategoria: