Po ukończeniu kierunku uczeń przygotowany będzie do:
    – prac wykończeniowymi w gotowych budynkach,
    – montażu ścian działowych, sufitów podwieszanych, obudowy konstrukcji dachowych
    – wykonywania okładzin ściennych i płyt podłogowych w systemie suchej zabudowy,
    – zabudowy ciągów wszelkich instalacji budowlanych,
    – robót malarskich, tapeciarskich, posadzkarskich i glazurniczych.

Uczeń kończąc ten kierunek będzie przygotowany do:
    – wykonywania z różnych materiałów murów pełnych lub z otworami,
    – wykonywania łuków i sklepień, murów zbrojonych, nadproży płaskich itp.
    – osadzania stolarki okiennej i drzwiowej oraz elementów ślusarki budowlanej,
    – wykonywania remontów i rozbiórek konstrukcji murowych,
    – przygotowywania różnych podłoży pod wykonanie tynku.

 
Uczeń kończąc ten kierunek będzie przygotowany do:
   – obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych, magazynowania surowców
      cukierniczych,
   – sporządzania gotowych wyrobów cukierniczych i półproduktów,
   – dekorowania wyrobów cukierniczych i przygotowania do ich dystrybucji,
   – podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej.


 
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz będzie przygotowany do:
   – sporządzania potraw i napojów zgodnie z technologią gastronomiczną,
   – dekorowania i podawania potraw i napojów,
   – obsługi maszyn i urządzeń wykorzystywanych w procesie sporządzania posiłków,
   – podejmowania i prowadzenia działalności gospodarczej,
   – wykorzystywania receptur kulinarnych, planowania i rozliczania produkcji.

Nasi partnerzy


 

politechnika atlas  prefbet rockwool gromada1 belfort1  Uniwersytet swps mt_ignore: