W dniu 20.10.2023r. odbyło się w naszej szkole zakończenie tygodniowej akcji „Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia”. Akcja ta ma na celu podniesienie świadomości konsumentów na temat zdrowotnych właściwości chleba na zakwasie wypiekanego tradycyjnymi metodami oraz promowanie zdrowego stylu życia.
Działania były związane także z udziałem szkoły w projekcie „ŁOMŻA – MIASTO, W KTÓRYM ŻYJĘ I PRACUJĘ”, finansowanego ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego.
Organizatorkami akcji były Pani Edyta Trzaska i Pani Ewa Bogulas. Osobami współpracującymi były: Pani Katarzyna Więsak i Pani Dorota Miarka.
Akcja obejmowała:
- przygotowanie gazetki związanej z tematem akcji,
- przypomnienie uczniom Technikum Żywienia zasad zdrowego odżywiania i zdrowego stylu życia,
- zapoznanie uczniów Technikum Żywienia z produkcja chleba na zakwasie,
- produkcję chleba na zakwasie przez uczniów Technikum Żywienia pod nadzorem ekspertów: Panią Ewę Bogulas i Panią Edytę Trzaskę,
- degustację chleba na zakwasie przez nauczycieli i uczniów naszej szkoły,
- wizytę w szkole uczniów klas: siódmej i ósmej ze Szkoły Podstawowej w Konarzycach, (zwiedzanie szkoły, zapoznanie się z pracowniami szkolnymi),
- wykład dla uczniów , prowadzony przez Panią Edytę Trzaskę na temat „Produkcja chleba na zakwasie i jego wartość odżywcza” oraz wykład przeprowadzony przez Panią Katarzynę Więsak na temat „Zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia”,
- degustację przez uczniów chleba na zakwasie,
- zapoznanie uczniów klasy siódmej i ósmej z kierunkami kształcenia zawodowego w naszej szkole,
- wręczenie uczniom materiałów reklamowych naszej szkoły.
Osobami prowadzącymi prezentację kierunków kształcenia zawodowego byli:
- Katarzyna Więsak (ekspert) – technikum hotelarskie
- Edyta Trzaska – technikum żywienia
- Wojciech Nieciecki (ekspert) – technikum budowlane
- Jolanta Grabowska – doradca zawodowy
W czasie spotkania został wyświetlony film przedstawiający kształcenie zawodowe w naszej szkole, udzielono wyczerpujących informacji związanych z poszczególnymi kierunkami kształcenia.
Opiekunami młodzieży ze Szkoły Podstawowej w Konarzycach były: Pani Dyrektor Beata Michalak i Pani Pedagog Marzena Wasilewska.
Opiekunem projektu „ŁOMŻA – MIASTO, W KTÓRYM ŻYJĘ I PRACUJĘ”, finansowanego ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego z ramienia naszej szkoły jest Pan Kazimierz Duda.

Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia
Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia
Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia
Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia
Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia Tydzień dobrego chleba na zakwasie i zdrowego stylu życia   

 

Nasi partnerzy


 

politechnika atlas  prefbet rockwool gromada1 belfort1 Pwsiip  mt_ignore: